background image

U bent hier: Home, Nieuwsfacebook

Nieuws van BareFeet

 

2023

Gepost door Barefeet op 18 maart 2023

Dit jaar komt Bastiaan weer langs. En we hebben ook Marijke van Langen van Wildernisschool De Wilg uitgenodigd om samen een cursus te geven. Het wordt een kinderen van de Aarde cursus. Deze heeft geen nummer maar heet "Het ritme van het bos". En is toegankelijk voor iedereen vanaf 16 jaar. Je hoeft geen andere kinderen van de aarde cursussen gevolgd te hebben. We gaan in deze cursus vooral lekker praktisch aan het werk met bewustzijns vergrotende oefeningen. Daarvoor dompelen ons 4 dagen onder in het ritme van het bos in het bos bij Mook.-regio Nijmegen-
Als je je bewustzijn vergroot kun je antwoorden vinden op vragen.

Meer informatie vind je hier: Kinderen van de Aarde Het ritme van het bos

Verder zijn er voorlopig alleen activiteiten voor groepen.

 

 

2022:

01 juni

Gepost door Barefeet op 1 juni 2022

Dit jaar alleen activiteiten voor groepen. Ben je geen groep? Zoek dan medestanders en meld je samen aan. Of benoem jezelf tot groep in je eentje, dat kan ook. Dan krijg je priveles. Je draait dan wel alleen op voor alle kosten.

 

Collega gezocht

01 juni

Gepost door Barefeet op 1 juni 2022

Ik ben op zoek naar een nieuwe partner om de organisatie draaiend te houden.
Wie komt me helpen? Ik wil het graag samen doen. In principe kan ik het zelf, maar het is zoveel leuker en makkelijker om het samen te doen. Het gaat mij minimaal om te overleggen wat we willen plannen. Ruggespraak houden. Samen op zoek naar nieuwe locaties. Maar daarnaast is er veel ruimte om meer te doen. Samen de activiteit doen? Wil je instructie geven? Je eigen cursus opzetten? Het kan allemaal.
Natuurlijk werkt het alleen als we elkaar liggen, redelijk hetzelfde willen. Vertrouwen zullen we moeten opbouwen met elkaar. Dus neem contact op en we gaan zien hoe ver we komen.

 

 

 

2019:

programma verandering

19 augustus

Gepost door Barefeet op 19 augustus 2019

Verandering in het programma! Op verzoek is er ruimte gekomen voor een ouder kind activiteit. Daarmee is helaas de plek voor de Plantenwereld vervallen. Zie:

 • ouder-kind survival weekend
 •  

  lente gathering

  27 februari

  Gepost door Barefeet op 27 februari 2019

  Datum van lente gathering is veranderd. Zie:

 • Barefeet lente gathering
 • Nieuw

  22 januari

  Gepost door Barefeet op 22 januari 2019

  Het nieuwe jaar is begonnen, het nieuwe programma voor 2019 is klaar.
  We beginnen met een Barefeet Bos Ervaring. Daarna mag ik weer mee met de wintersurvival van Kokopelli, in de, hopelijk diepe, sneeuw in Zweden.

  Dan begint de lente en dit jaar is er elke seizoenswisseling een activiteit. Met de lente is dat een lentegathering.
 • Barefeet lente gathering
 • Aan het begin van de zomer, dit heet dan Midzomer, Het weekend van de Aarde.
 • Aardeweekend/ midzomer
 • En met de herfst gaan we bezig met de plantenwereld.
 • Planten Wereld
 • Midwinter, het begin van de winter eindigen we met een gathering. Tussendoor gaan we spelen met vuur, oefenen om thuis op aarde te zijn. En Bastiaan komt wel 3 cursussen geven: kinderen van de Aarde 1, 2 en 6! Het is een gevarieerd programma en we hebben er echt zin in. We hopen dan ook op een goede deelname bij alle cursussen.

  Actie

  Help ons aan nieuwe deelnemers
  Laat de nieuwe deelnemer jouw naam noemen, bij de aanmelding voor een cursus, en je krijgt 10 procent van zijn/haar cursus korting op je eigen cursus deelname.
  Dat hoeft niet dezelfde cursus te zijn. En stapelen is mogelijk; Heb je twee nieuwe deelnemers gevonden? Dan krijg je twee keer die 10 % korting
  Heb je foldertjes of visitekaartjes van Barefeet survival nodig, laat het ons even weten. Een nieuwe deelnemer is iemand die bij ons nog geen cursus heeft gevolgd, maar hij/zij mag al wel op de mailinglijst staan. De eis is wel dat de deelnemer betaalt en daadwerkelijk deelneemt.

   

  22 Mei

  Gepost door Barefeet op 22 mei 2018

  Door dat onze gastinstructeur Bastiaan ook op cursus moet, hebben we de data van KvdA ongeveer een week moeten opschuiven.

  --> alle info staat op de natuurbeleven pagina

   

  6 Maart

  kamp in het bosNieuw programma

  Gepost door Barefeet op 6 maart 2018

  Het nieuwe jaar is alweer volop bezig en eindelijk hebben wij ons voorjaars programma klaar en online gezet.
  Ik heb een stevig begin van het jaar beleefd met een wintersurvival in de diepe sneeuw in Zweden.

  We beginnen het Barefeet programma met een gathering om het voorjaar te vieren. Er staat weer een overleven 4 daagse gepland, in de meivakantie In mei is het tijd om de ouder en kind band te versterken via het ouder kind weekend en in juni staan de band met de aarde centraal inhet Aardeweekend en daarna een creatief boskleding weekend op het programma.
  Wordt de cursus die je graag wilt volgen nog niet georganiseerd? Mail gerust, en bij voldoende interesse plannen we het gewoon in.

   

  --> meer informatie o.a. in de Agenda

   

  De nieuwtjes zijn tegenwoordig te vinden op facebook. En zijn ook te lezen als je geen account hebt. Belangrijke berichten worden ook via de mail verstuurd. Neem contact op indien je op de mailinglijst wilt.

   

  Barefeet op facebookBarefeet op Facebook

   

   

  2016:

  Gepost door Barefeet op 3 juli 2016

  Dit najaar hebben we weer een ouder-kind weekend op het programma staan. We belanden met zijn allen in een speelse overlevingssituatie. Moeten dus zien te overleven met de spullen uit het bos. Ervaar samen met je kind of petekind een onvergetelijk weekend waarin de basis van het leven weer naar boven komt.

  Ook geeft Bastiaan in oktober het volgende deel in de Kinderen van de Aarde reeks, nummer 4. The dark side of the Forest!

  In december organiseren we weer een Barefeet Gathering. Lekker bij het vuur met (bijna) midwinter. Een speciale tijd, blijkt wel, want dit zijn de drukst bezochte gatherings van Barefeet!
  --> kijk 's op de agenda

   

  Gepost door Barefeet op 8 april 2016

  Helaas kunt u zich niet meer inschrijven voor de cursus overleven basis van 23-26 juni. Maar we hebben daarom, voor al die andere liefhebbers een nieuwe cursus overleven basis ingepland van 30 juni-3 juli. Een lekker zomerse cursus met van die lange dagen, waarin het heerlijk is om buiten te zijn. Lekker actief zijn in het bos, afgewisseld met rustige momenten en heerlijk eten. Zelf vuur leren maken, een onderkomen bouwen, eetbare planten zoeken en nog veel meer. Voor volwassen maar kinderen mogen ook meedoen.

  --> ga naar de bushcraft pagina

   

  Gepost door Barefeet op 21 februari 2016

  Het nieuwe jaar is alweer volop bezig en eindelijk hebben wij ons voorjaars programma klaar en online gezet.
  Er staat weer een overleven 4 daagse gepland, en Esther geeft in april een boskleding weekend.
  Wordt de cursus die je graag wilt volgen nog niet georganiseerd? Mail gerust, en bij voldoende interesse plannen we het gewoon in.

  --> meer informatie o.a. in de Agenda

   

  Gepost door Barefeet op 10 februari 2016

  Esther is een facebookpagina begonnen voor Barefeet. Hierop kan je het laatste nieuws vinden. Je kunt er een berichtje achterlaten als je wilt vertellen over je natuur avontuur, je eigen project wilt laten zien of er vragen over hebt. De plannen zijn er om er uitdagende oefeningen te plaatsen om je contact met de natuur te versterken. Daarnaast is er plek om tips en tricks en andere informatie te plaatsen over natuur, overleven en natuurlijke creatieve onderwerpen.

  --> bekijk ook eens onze Facebook pagina

   

   

   

  2015:

  Gepost door Barefeet op 23 augustus 2015

  Na een heerlijke 4 dagen afgelopen juni komt Bastiaan alweer in oktober naar Nederland om het vervolg op Kinderen van de Aarde 1 te geven.
  De locatie is nog niet helemaal bekend, maar dat het een mooi bosgebied wordt is zeker.
  Heb je Kinderen van de Aarde 1 gevolgd? Er zijn nog een paar plaatsen vrij....

  --> meer informatie op de Natuurbeleving pagina

   

  Gepost door Barefeet op 23 augustus 2015

  Doordat de cursus 'Kinderen van de Aarde 2' is ingelast begin oktober verzetten we de bushcraft dag van 4 oktober naar zaterdag 26 september.
  Die dag valt binnen de barfeet gathering dus als je langer in het bos wilt vertoeven dan is dat mogelijk.
  De dag zelf gaan we bezig met vaardigheden op verzoek van de deelnemers. Denk aan touw maken, lepel snijden, moccasins maken, etc.... --> naar de Bushcraft pagina

   

  Gepost door Barefeet op 24 februari 2015

  Eind mei, met een lekker weertje..., organiseren we een cursus speciaal voor ouders en kinderen tezamen. Op een speelse manier ervaren we hoe en wat je kan doen als je onverhoopt in een overlevings situatie terecht komt.
  Samen op pad want het bos moet verkend worden. Leer hoe je verdwaald en hoe je zorgt dat je juist niet verdwaald.
  --> lees meer op de Bosleven Ouder-Kind pagina

   

   

   

  2014:

  Gepost door Barefeet op 07 april 2014

  Foto's zien van de messen workshop? Beter laat dan nooit, maar de galery staat eindelijk online.
  Het was een relaxed en creatief weekend. Meerdere mooie messen zijn gemaakt.
  --> Naar het album

   

  10,11 mei

  Over 1 maand, op 10 en 11 mei, is er weer een workshop messen maken.

  --> Meer informatie op de creatieve pagina

   

  Gepost door Barefeet op 25 januari 2014

  Zo, het 2014 jaarprogramma van barefeet is in de lucht.

  Er zijn een aantal nieuwe onderdelen gekomen, waaronder een complete jaar opleiding. Hierin leer je in 6 weekenden over de basis van het leven in de natuur. Zowel overleef technieken, creatieve zaken als intuïtieve komen aan bod.

  De jaaropleiding wordt afgesloten met een 'wildernis ervaring'. Een week waarin we een overlevings situatie gaan simuleren in een mooi natuurgebied. Alle opgedane kennis komt nu van pas om er een leerzame doch leuke week van te maken. --> Lees meer op de Wildernis Leven pagina

   

  Maar check ook de creatief pagina eens. Esther geeft dit jaar weer een kleding cursus waar je leert een jas te maken van een wollen deken en bosschoenen van leer. Heerlijk voor de koudere seizoenen. --> Lees meer over de Boskleding cursus

   

  Onder de kop 'natuurbeleving' zijn er 2 nieuwe cursussen: het Aarde weekend en Wildernis intuïtie. Wat die inhouden......? lees snel verder --> --> Ga naar de Natuurbeleving pagina

   

   

   

  2013:

  19,20 Okt

  vuurtje makenBarefeet Gathering

  Gepost door Barefeet op 29 juli 2013

  21,22 Dec

  Dit najaar staan er 2 Gathering weekenden gepland, namelijk op 19 en 20 oktober en 21 en 22 december.

  De eerste gathering in juni was een heerlijk samenkomen in hoenderloo. We hadden het weer mee, lekker zonnig. Met z'n 13en hebben we een hoop plezier gehad, veel gerelaxed en ook nog wat projecten verder afgemaakt.

  Midwinter vieren? De Gathering in december is tijdens de langste nacht van het jaar. Met een snorrend kacheltje in de tipi, misschien zelfs sneeuw buiten. Het is tijd voor verhalen bij het vuur, net zoals lange tijd de wijsheden van een clan werden door gegeven.

  Toegankelijk voor iedereen, geen les, geen verplichtingen, vrolijke sfeer, Barefeet en het bos nodigen je uit mee te genieten.....
  --> Lees meer op de Gathering pagina

   

  Gepost door Barefeet op 29 juli 2013

  Zondag 1 september staat de volgende zintuigen wandeling weer gepland. Wandelend oefenen om weer te ontspannen en een open blik te krijgen. Ervaar het bos eens op een andere manier. De middag wordt gehouden in de bossen nabij Rheden en meedoen is gratis voor iedereen, al vragen we wel om een donatie om dit te kunnen blijven doen.

  Wil je mee wandelen dan graag opgeven via email
  --> Lees meer op de Ydra Mundi pagina

   

  Gepost door Barefeet op 19 mei 2013

  Het weekend van 8 en 9 juni wordt voor de eerste keer een Gathering georganiseerd.

  Dit is ontstaan vanuit de wens vaker met een groep gelijk gestemden in de natuur te zijn en technieken te kunnen oefenen, projecten verder af te maken en kennis te kunnen delen.
  2 dagen zitten Arne en Esther in het bos, brand het kampvuurtje, wordt er geknutseld, gepraat, gelachen, lekker gegeten, en wat er maar door de groep ingebracht wordt.

  We nodigen iedereen uit een deel van de clan te worden! Wil je proeven aan de sfeer in het Barefeet kamp? Ligt er nog steeds een vuurset naar je te kijken vanuit de kast, maar trakteer je de buren te weinig op een rooklucht? Is de ceder fluit nog steeds niet af?

  Geen les, geen verplichtingen, vrolijke sfeer, Barefeet en het bos nodigen je uit mee te genieten.....
  --> Lees meer op de Gathering pagina

   

  Gepost door Barefeet op 5 mei 2013

  Zondag 26 mei staat de volgende zintuigen wandeling weer gepland. Wandelend oefenen om weer te ontspannen en een open blik te krijgen. Ervaar het bos eens op een andere manier. De middag wordt gehouden in de bossen nabij Rheden en meedoen is gratis voor iedereen, al vragen we wel om een donatie om dit te kunnen blijven doen.

  Wil je mee wandelen dan graag opgeven via email
  --> Lees meer op de Ydra Mundi pagina

   

  Gepost door Barefeet op 5 mei 2013

  Donderdag 9 mei is het hemelvaart. BareFeet survival en Ydra Mundi zijn dan te vinden op de markt bij de school Aventurijn in Loenen. Tevens is het de open dag van de school. Fiets langs voor workshops en lezingen, leuke marktkraampjes, koffie, thee, gebak en ander lekkers(anwb-fietsroute 58/91).

  Zo komt auteur Geert Kimpen onthullen hoe je goud maakt van je leven; Mireille Mettes legt uit hoe de MIR-methode werkt en oprichtster Hannah de Vos-Beckers vertelt alles over het onderwijs op Aventurijn. Verder wordt er ter demonstratie een leemoven gebouwd en zijn er de hele dag door leuke workshops en een uitgebreid kinderprogramma…

  Kom gezellig langs om ons te ontmoeten of voor een demonstratie vuur maken met de vuurboog. We vertellen graag over wat er bij BareFeet en Ydra Mundi te beleven valt.
  --> naar de site van Aventurijn