background image

U bent hier: Home, Activiteiten, Gatheringfacebook

De BareFeet Gathering

Kom jij dat ook telkens tegen? Je bent in het bos geweest, hebt mogelijk zelfs een tijdje daar vertoefd voor een workshop.

Het was er leuk, relaxed, warm, gezellig, heerlijk, koud, leerzaam, vol kriebelende beestjes, energiek, rustgevend, en noem maar op.

Je wilt dit vaker ervaren, je project afmaken, of je neefje/moeder/kennis/.... het ook eens laten beleven, zonder hem/haar gelijk in een cursus te storten. Dan kun je ons bezoeken op:

De Barefeet Gathering

Een ontmoetingsplek voor natuurliefhebbers/gelijkgestemden, ervaren vrijwilligers. Tijd om weer eens samen te komen met je bosfamilie. Om te zijn. Op blote voeten te lopen. Rond een vuurtje te zitten. Een soort clan gevoel, iedereen is welkom.

 

Er is vraag geweest naar meer structuur voor deze bijeenkomsten, een plan, en dat werkte bij de afgelopen midwinter gathering heel goed.
We starten om 11 uur met koffie en thee, een kennismaking en het gezamelijk maken van een programma voor de dag, rekening houdend met de wensen in de groep. Ik stel een stilte wandeling voor wat je een duidelijker band geeft met het bos waar je in staat. En een oefening uit je hoofd in je lijf te komen. Contact met jezelf is de basis voor iedere verbinding. We gaan natuurlijk kijken hoe we alle meegebrachte etenswaren tot een gezamelijke maaltijd kunnen verbinden. En ’s avonds kan iedere deelnemer een mooie ervaring delen. Ik ben benieuwd wat er nog ingebracht gaat worden aan activiteiten/oefeningen/rituelen/ervaringen om te verbinden.
Het is vast niet te droog tegen die tijd, dus een kampvuurtje hoort erbij. Ik heb een leuke manier geleerd om popcorn te poffen boven het vuur! En ik heb nog een stel eikels, we kunnen ook nog wat oefenen om daar wat lekkers mee te maken. Het is nog steeds mogelijk om maar 1 dag te komen, maar ik wil je wel vragen om ’s ochtends gelijk aan te sluiten, zodat we vrij zijn om het programma te maken en weg te kunnen gaan voor een wandeling, zoals het ons uit komt, zonder te hoeven wachten op laterkomers.

 

group hutGathering details

Locatie: Landgoed Quadenoord,

Midzomer gathering: 21 juni 11.00 uur t/m 23 juni 16.00 uur
midwinter gathering 21 - 22 december

Het maximum aantal bezoekers is 12.

Graag opgeven via de aanmeld pagina,
geef even door wanneer en hoe lang je komt.

Kosten: € 25,00 pp per weekend
(voor de locatie, het kamp, stookhout, koffie en thee ed.)
€ 10,00 als je 1 dag komt en niet blijft overnachten.
- Kinderen van 6 t/m 14 jaar half geld
Gratis

Een donatie voor Barefeet om dit te kunnen blijven doen mag zeker.

Meenemen: overnachtings spullen, warme kleding, eten voor jezelf (potluck), en verder alles wat je niet missen kan....
Heb je specifieke gereedschappen nodig voor iets waar je mee bezig wilt? Overleg even of wij ze hebben dan nemen we ze mee...

Neem je goede voornemens, je goede humeur, je blote voeten, (...) en een lekker weertje mee.

 

Het is geen cursus, er wordt geen les gegeven. We maken samen een programma. Iedereen is er voor elkaar, om elkaar te helpen met jouw eigen bos project of om samen een avontuur te beleven.

Wil je echt allerlei technieken van ons leren, dan is de cursus thuis op aarde 23 - 26 mei een goede start, Spelen met vuur, of het aardeweekend. Het is echter niet nodig dat je al ervaring hebt, ook iedereen die geinteresseerd is, is welkom om de sfeer te proeven hoe het in ons kamp kan zijn. Je kan een dagje langskomen of het hele weekend, hoe lang je zelf wilt.

kampvuur

Het Barefeet kamp wordt opgezet, de buitenkeuken is te gebruiken, het kampvuur brand. Koffie en thee verzorgen wij.
Als ieder die komt zelf eten meeneemt voor potluck maaltijden, daardoor kunnen de kosten laag gehouden worden. Wij doen geen boodschappen voor de groep en zorgen alleen voor koffie en thee en de keuken basics; kruiden, olie en dergelijke. Bij een potluck maaltijd maken we als groep een lekker en creatief gerecht voor de groep van de ingrediënten die iedereen meenement.
En natuurlijk zelf je tent en andere benodigdheden om te verblijven meenemen.
Het is prima als je maar 1 dag langskomt en niet blijft overnachten. Meld je wel even aan.

 

 

De Kokopelli Flute Gathering

vuurtje maken

Deze gathering is speciaal voor de Kokopelli Flute groep, die al een aantal jaar samen komt.