background image
Ouder-kind weekend

   2017:
In Overleg

Instructie: Arne en Esther
Deelnemende teams: 3 tot 5
Duur: lang weekend
Kosten: €225,00 per team

Voor alle cursussen bij BareFeet survival geldt dat het eten en de overnachtingen inbegrepen zijn. We koken volledig biologisch en vegetarisch. Overnachten kan in zelf meegebrachte tenten, bivakzakken, boshutten (wel zelf maken) of onder de sterrenhemel (zelf meenemen...)

U bent hier: Home, Activiteiten, Bosleven Ouder-Kindfacebook

Bosleven Ervaring

lol op een boomstamOuder-Kind weekend

Deze dagen zijn voor de stoere jongens en coole meiden die met hun vader of moeder leuke dingen willen beleven in het bos.
Maar ook voor coole vaders en stoere moeders die een sterkere band met hun zoon of dochter willen bereiken door samen leuke maar ook een beetje spannende ervaringen op te doen.

Wat gaan we doen? We belanden met zijn allen in een speelse overlevingssituatie. Moeten dus zien te overleven met de spullen uit het bos.
Dat doe je door samen te werken.
Dus: Samen op pad want het bos moet verkend worden. Leer hoe je verdwaald en hoe je zorgt dat je juist niet verdwaald.

lekker warm Samen een hut bouwen om er daarna samen in te slapen! Wie van de twee slaapt er het best? Onze opzet is een hut te maken van spullen uit het bos, maar er zullen hulpmiddelen zijn als het weer daar om vraagt. Alle lucifers en aanstekers zijn nat en toch maken jullie vuur. Alle nieuwe jagersteams maken samen hun eigen boog. En gaan ermee leren schieten natuurlijk. We kijken of we sporen kunnen vinden. En of de dieren tevoorschijn willen komen. En dan moet je dus heel stil zijn. We zullen echter niet echt op de dieren schieten.

de oogst van de dag Eten is ook belangrijk, dus er worden broodjes boven het vuur gebakken. Al ons eten koken we boven ons kampvuur. Dus er moet hout gezaagd worden. Voor het stoken zijn er vast wel liefhebbers te vinden. Je mag je eigen lepel branden en daarna snijden. Ga maar vast oefenen met snijden samen, zodat je leert veilig met een mes om te gaan. En als je een mooi mes hebt neem je dat natuurlijk mee!

We beginnen op vrijdag om 19:00 en we sluiten af zondags rond 16:00
Kosten per team: € 225,00
Een team bestaat uit één volwassene en één kind. Ongedeelde aandacht maakt de ervaring extra waardevol. Een familierelatie is niet verplicht.

Koffie, thee en (biologische) maaltijden en overnachting zijn inbegrepen
Dat geld ook voor het gebruik van gereedschap en materialen.

 

koken op kampvuur zintuig ervaring hut in aanbouw de rimboe