background image
Kinderen van de Aarde 4
   2017:
13-16 mei

 
Instructie: Bastiaan
Deelnemers: 4 tot 12
Duur: 4 dagenfotoalbum
Kosten: €145,00 per mens

Midzomerdag

  2017:
25 juni

 
Begeleiding: Esther en Esther
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 1 dag
Kosten: €50,00 per mens

Zintuigen Wandeling
  2017:
In Overleg

 
start: 14:00
Begeleiding: Esther
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 1 zondagmiddag
Kosten: €5,00 per mens

Aarde weekend
   2017:
In Overleg

 
Instructie: Esther
Deelnemers: 4 tot 8
Duur: 2 dagen
Kosten: €130,00 per mens

Wildernis Intuitie
  2017:
In Overleg

 
Begeleiding: Esther
Deelnemers: 4 tot 10
Duur: 2 dagen
Kosten: €130,00 per mens

Voor alle cursussen bij BareFeet survival geldt dat het eten en de overnachtingen inbegrepen zijn. We koken volledig biologisch en vegetarisch. Overnachten kan in zelf meegebrachte tenten, bivakzakken, boshutten (wel zelf maken) of onder de sterrenhemel (zelf meenemen...)

U bent hier: Home, Activiteiten, Natuur Belevingfacebook

Natuur Beleving

Kinderen van de Aarde 4                 Kokopelli

bosberaad

De Kinderen van de Aarde cursusreeks heeft als leidraad 'het gevoel'. Vooral het gevoel naar de elementen uit de natuurlijke wereld gebruiken we in de cursus. Gevoel wordt duidelijker middels het verbreden van je bewustzijn; niet alleen de tastbare elementen om je heen, maar ook de energie van die elementen. De grens tussen fantasie en werkelijkheid blijkt soms maar heel dun en dan gaat je denken, dat alles wilt verklaren, op hol. Gelukkig hebben we ook een innerlijke stem, die het beste voor heeft met alles dat met jou verbonden is...maar vaak is juist die gids zo zacht. Als deze beide gidsen (je denken en je innerlijke stem) goed op elkaar zijn ingespeeld, heb je er bruikbaar gereedschap aan.

Tijdens Kinderen van de Aarde 4 schijnen we het licht op de duistere kant van het leven. Als mens hebben we naast leven, ook veel vrijheid gekregen. Die vrijheid is mogelijk door 'de vrijheid van keus', waardoor we helemaal zelf kunnen bepalen wat we willen doen; hoe we ons leven willen inrichten. Vanuit die mogelijkheid ontstaan er heel veel opties, die allemaal in te delen zijn in twee hoofdrichtingen: 'goed' en 'kwaad'...eenvoudig gezegd. Wat goed en wat kwaad is staat nergens zwart op wit geschreven en daarom gebruiken wij het gereedschap 'gevoel' om juist dat te bepalen. We gaan bewust voelen welke plekken in het bos 'goed' voelen en welke 'niet fijn' voelen.

Groot tijdens deze cursus is ook de vorming van het beeld over 'jouw krachten', als ook 'jouw onhandigheden'. Hierbij krijg je veel hulp van de anderen in de groep. Jouw kracht is namelijk vaak iets dat je zelf niet zomaar herkent, maar voor anderen is die makkelijker aanwijsbaar. Bewustzijn van jouw eigen krachten en onhandigheden, maakt jou nog mooier, sterker...en vooral handiger! Jouw kracht kan wonderen verrichten en zal tot nog meer in staat zijn als jij het beeld van jezelf helder hebt.

Als een rode draad loopt door de cursus het bewustzijn dat we samen sterk zijn en we sommige dingen niet alleen moeten willen doen.

  Bastiaan

Let op: Om met Kinderen van de Aarde 4 mee te kunnen is de voorwaarde dat je eerst Kinderen van de Aarde 3 hebt gevolgd.


line

Kokopelli

De passie waarmee de Kokopelli Earth Survival school ons heeft ondergedompeld in het leven, beleven en overleven in de natuur is een van de redenen dat Barefeet Survival bestaat.

Kokopelli earth survival school is de basis van onze kennis. Zij was op zoek naar het echte leven in de natuur gevoel en heeft tegenwoordig haar basis in Zweden.

Wij zijn heel blij dat Bastiaan Dolmans ook dit jaar weer bij ons langskomt als gastinstructeur voor een kinderen van de Aarde cursus.

Midzomerdag

vlinder

Midzomer; het hoogtepunt van de zomer als de natuur op zijn krachtigst is. Deze dag is er om je contact met de natuur te versterken. Hiervoor gebruiken we onze zintuigen. We gaan onze ogen op een natuurlijk manier gebruiken om meer te kunnen waarnemen, onze voeten leveren twee extra ogen en we gaan luisteren naar wat de vogels te vertellen hebben.Midzomer; het hoogtepunt van de zomer als de natuur op zijn krachtigst is. Deze dag is er om je contact met de natuur te versterken. Hiervoor gebruiken we onze zintuigen. We gaan onze ogen op een natuurlijk manier gebruiken om meer te kunnen waarnemen, onze voeten leveren twee extra ogen en we gaan luisteren naar wat de vogels te vertellen hebben.

En daarnaast maken we natuurlijk ons eigen magische midzomervuur. Breng iets mee om aan het vuur te geven, zodat je hartenwens de kracht krijgt om uit te komen.

Zintuigen Wandeling

zintuigen wandeling Wij creëren graag onze eigen moderne wereld om ons heen, Meestal onbewust, sluiten we zo veel mogelijk de invloed van de natuurlijke wereld buiten. Wij bepalen zelf wel de vorm, kleur en geur van onze omgeving, de temperatuur, de snelheid, de smaak van ons eten, het aantal kleine en grote beestjes dat naast ons leeft. Alles om maar zo comfortabel mogelijk te leven. Maar of we er nou zo gelukkig van worden?

In onze stadse omgeving schreeuwt er veel om onze aandacht. We hebben daardoor geleerd onze zintuigen wat af te schermen. Onze hersenen dringen reclames, geluiden en zelfs muziek naar de achtergrond om niet overprikkeld te raken. In het bos hoeft dat niet. Daar is het heerlijk om je zintuigen weer eens open te zetten. Dat ontspant en zo ervaar je meer dat je leeft.

We gaan oefenen om weer een ontspannen, open blik te krijgen. En we luisteren naar wat de vogels ons te vertellen hebben. We gaan de omgeving eens aftasten met handen en voeten. Wat kan je neus je vertellen? Wat zou je kunnen proeven in het bos? En we kunnen testen of we een zesde zintuig hebben.

Details: De zintuigwandeling wordt gehouden in de bossen bij Arnhem en duurt 2,5 a 3 uur.

We vragen je schoenen met soepele zolen mee te nemen (bijv. moccasins of eenvoudige sloffen).

Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, mits begeleidt door een volwassene.

Kosten per mens, €5,00.
Kinderen van 8 t/m 12: € 2,50.

Aarde weekend

aardeweekend

Saving the planet

Red de planeet, is een prachtig streven,
maar hoe doe je dat?
Moeder Aarde is groot en sterk!
Laten we ieder voor zich,
Contact maken met de aarde,
in het hier en nu.
En misschien verteld zij je dan
wat je voor haar kunt doen.

Wij ervaren Moeder Aarde als een levende entiteit. Als je voo haar wilt zorgen, is het dan niet logisch dat we haar vragen hoe we dat het beste kunnen doen? Misschien is het niet eens nodig om haar te redden. Wellicht is ze zo groot en sterk dat ze toch wel overleefd en is het vooral tijd om onszelf te redden!

hartje

Tijdens het Aarde weekend is er ruimte om tot rust te komen en te genieten van het contact met het bos. Even niet zoveel denken en de dagelijkse zorgen even achterlaten. Met fysieke en mentale oefeningen om te aarden, proberen we in contact te komen met de aarde zelf. En dan kun je een vraag stellen, een persoonlijke vraag, of één over het redden van die aarde. Kijk, luister en voel naar het antwoord van moeder aarde.

line

Persoonlijke ervaring van Esther:

Ik heb een keer het bos de vraag gesteld wat ik voor het bos terug kon doen. Tot mijn opluchting hoefde ik mij niet aan de bomen vast te ketenen om te voorkomen dat ze omgezaagd zouden worden. Noch hoefde ik het vuur uit te laten gaan of zuiniger te zijn met papier. Nee ik zag een beeld van mijzelf dansend in de regen.

Dansen in de regen! Ik zag me dat letterlijk doen en ik had helemaal geen zin om mezelf nat te laten regenen. Dus ik weigerde en gaf aan dat ik daar niet aan kon voldoen en of het bos nog iets anders wist. Deze keer zag ik mijzelf op blote voeten in het plaatselijke stroompje staan. Ik ben daarop wel in dat stroompje gaan staan; En oh, wat was dat water koud! Maar het voelde ook heel erg goed.

Pas veel later begreep ik dat moeder aarde in symbolen tot ons spreekt. Die symbolen correct vertalen is vaak best lastig.

 

Wildernis Intuitie

treetops

Veel dieren leren overlevingstechnieken van hun ouders, maar daarnaast leven en overleven ze op instincten.
Hebben wij dat ook nog die instincten? Als we die instincten nog hebben, dan zijn ze oud en ontworpen om ons in een natuurlijke situatie te helpen. En zul je ze wellicht makkelijker vinden in een natuurlijke omgeving. Is instinct hetzelfde als intuïtie? Heb je dat en kun je dat ook bewust inzetten? Bewijs voor jezelf of het echt is of onzin. Wat 'weet' je als je stopt met denken? Kun je aan kennis komen die je niet kan weten? Ervaar het zelf.

In contact met je intuïtie kom je door even te stoppen met denken. Dat blijkt echter niet zo makkelijk voor de meeste mensen. Bewust voelen of je ogen sluiten helpt je al.

We doen geen enge rituelen, maar een aantal oefeningen om je dichter bij jezelf en de natuur te brengen. Door middel van deze oefeningen brengen we je van je gebruikelijke pad, laten we je dwalen. Je beantwoord vragen, waar je het antwoord niet op kan weten. Het enige dat je hoeft te doen is meedoen en je openstellen voor de mogelijkheid dat er meer is .....

...Wat mij betreft is leven zonder intuïtie niet compleet, en echt overleven niet mogelijk....