background image
Boskleding
  2017:
In Overleg

 
Instructie: Esther
Deelnemers: 4 tot 8fotoalbum
Duur: 2½ dag
vrijdag avond t/m zondag
Kosten: €140,00 per mens

Messen workshop
   2017:
In Overleg

 
Instructie: Arne
Deelnemers: 4 tot 8
Duur: 2 dagenfotoalbum
Kosten: €140,00 per mens

Song of Cedar
  2017:
In Overleg

 
Instructie: Arne
Deelnemers: 4 tot 8
Duur: 3 dagenfotoalbum
Kosten: €210,00 per mens

Trommel bouw
   2017:
In Overleg

 
Instructie: Arne
Deelnemers: 4 tot 8
Duur: 2½ dagfotoalbum
Kosten: €180,00 per mens

Voor alle cursussen bij BareFeet survival geldt dat het eten en de overnachtingen inbegrepen zijn. We koken volledig biologisch en vegetarisch. Overnachten kan in zelf meegebrachte tenten, bivakzakken, boshutten (wel zelf maken) of onder de sterrenhemel (zelf meenemen...)

U bent hier: Home, Activiteiten, Creatieffacebook

Creatief

Boskleding

groepsfoto kleding cursus

Een 2 daagse cursus waarin je een jas maakt die ideaal is voor buiten gebruik in de koudere seizoenen. En je maakt een paar leren bosschoenen waarmee de kou buiten blijft maar je wel de bosgrond kan blijven voelen.

Als je regelmatig bezig bent in het bos en dan leuke dingen doet als: vuurtje stoken, hout hakken, hutten bouwen, kamperen, ravotten, van het pad af gaan en dan dieren besluipen of juist stil tegen een boom zitten, dan is speciale boskleding wel zo handig. Nog handiger is het als je die kleding zelf kunt maken.

leren outdoor jas

Om een jas te kunnen maken gaan we eerst bezig met ons eigen gereedschap: naald en draad. We maken een draad van een stukje van een schapenvacht, en de naald van bot. Het zou een extra cursus vilten of weven vergen om de stof ook zelf te maken, dus krijg je een 100% wollen deken. Er is keuze uit verschillende modellen jassen, met zakken, kragen of capuchons. Modern, eigenzinnig of uit de oertijd van Nederland. En ik hoop dat je er een eigen draai aan geeft. We gebruiken geen centimeters, maar je eigen maten.

Barefeet survival zegt het eigenlijk al. Blootsvoets ervaar je het bos het beste. Maar koude voeten kan je ook weerhouden van een fijne ervaring. Daarom maken we de tweede dag speciale leren bosschoenen, zodat je de ondergrond nog wel gewaar wordt, maar de kou iets minder. Natuurvolken leren ons hoe we dat het beste doen. Zij hebben verschillende modellen gemaakt, dus er is volop keuze van survivalschoenen die in een minuut klaar zijn tot luxe sloffen. Van sandalen tot laarzen, van uit de ijzertijd of latere dagen. Nederlandse of uitheemse modellen. Breng wel je voeten mee, voor de juiste maat. En voor de dierenliefhebbers: het leer is derdehands en komt van oude bankstellen, maar is wel van goede kwaliteit.

 

Mijn eerste paar Feest schoenen leren outdoor jas Bos fauteuil

Messen workshop

Mesmaken in actie

Een van de meest waardevolle 'tools' in het buitenleven, een goed mes! Zeer gewaardeerd in een overleef situatie. Het maakt een veelheid aan taken zoveel makkelijker.
In deze cursus van 2 dagen maak je van een zweeds kwaliteits lemmet een fantastisch mes. Zo kan je de vorm van het handvat helemaal passend voor je hand maken. Het handvat kan uit 1 stuk hout gemaakt worden, of bouw het op de scandinavische manier op van allemaal ringen verschillend hout en eventueel bot of gewei. Niet alleen heb je dan een uniek mes, ook ligt het doordat de vorm helemaal klopt, na een dag houtsnijden nog steeds fijn in de hand.

Tevens gaan we bezig met het maken van een houder van hout of leer,
hoe gebruik je een mes, veiligheid en hoe hou je hem scherp.

Bij de prijs inbegrepen zit alle gebruiks-materiaal en een lemmet van Mora. Er zal een aantal lemmets aanwezig zijn van Helle en Brusletto, 2 noorse kwaliteits messenmakers. Tegen geringe meerprijs kan zo'n lemmet gekozen worden.

 

Uitleg over messen Het resultaat werken met een bijl aan de arbeid

Song of Cedar

De ceder Shivaboom.....

Het lied van de ceder.

De cederfluit, Siyotanka genaamd, is een muziekinstrument bij uitstek om je gevoel te uiten. Bij ceremoniën, bij maanlicht, in de natuur, maar ook als begeleiding bij zang, de zachte tonen werken betoverend op de toehoorders.
Oorspronkelijk maakte een ieder die een fluit wilde bespelen deze zelf en werd daarin geleid door zijn intuïtie en door de spirit van het hout.

Elke fluit had dan ook zijn eigen karakter waarvoor specifieke liedjes gecomponeerd dienden te worden. Deze liedjes werden samen met de siyotanka en op het gevoel gemaakt, waardoor de fluitspeler herkend kon worden aan de manier van spelen.

Gedurende deze 3 daagse cursus maakt iedere deelnemer zijn / haar eigen cederhouten fluit. Doordat je de fluit van begin tot eind zelf maakt stop je er volledig jouw energie in en zal die fluit altijd iets speciaals voor je blijven. Alle facetten komen aan bod. Het principe en de opbouw van de fluit, het bewerken van cederhout, de afwerking en het onderhoud. De fluit kan zo, op het gevoel gestemd worden of volgens de hedendaagse toonladder.

Tevens krijg je in de cursus fluitlessen waarin je de basistechnieken van fluitspelen en de grondbeginselen van spelen vanuit je hart leert. Om vanuit je hart te spelen is geen kennis van het moderne notenschrift nodig. Houtbewerkings ervaring is ook niet specifiek nodig, doch enige feeling voor hout is wel handig.

Trommel Bouw workshop

Drum in de maak

Ritme, klank, zang, de muziek gaat terug in de tijd tot de oermens. Het lied van de natuur, het lied van je hart wordt al duizenden jaren geuit via muziek. Het muziekinstrument is daarbij een hulpmiddel om meer expressie aan de gevoelens te geven.
Voor ons is het zelf maken van muziekinstrumenten en ze bespelen vanuit je hart, vanuit je gevoel een heerlijke bezigheid. Ook in het vervaardigen zitten al vele lessen verborgen. Een trommel wordt bespannen met de (bewerkte) huid van een dier. Levende wezens geven zo hun energie aan de muziek en aan de verhalen die ermee verteld worden….

2½ dag zal in het teken staan van hout en huid, ritme en creativiteit. In deze workshop leert ieder die meedoet zelf een handdrum te maken, waarbij we starten met een plank hout en een gedroogde huid van edelhert, damhert, ree of geit. Verschillende technieken en manieren van bouwen en opspannen zullen worden besproken zodat je de drum kan maken die helemaal bij jezelf past.

Dit jaar is er geen datum geprikt voor de trommelbouw workshop. Maar...... wil je graag een trommel maken en weet je nog 3 mensen die dat ook willen? Neem dan even contact op dan plannen we de cursus in.
Ben je alleen, laat dan ook even weten, als er meer verzoeken zijn dan nemen wij weer contact met je op.